March 11, 2020

Kuinka Veera Vaahtera sai alkunsa? Miksi nimesit itsesi Veera Vaahteraksi?

Veera Vaahteran syntyyn vaikuttaneita asioita ovat ainakin nuoruudessani lukemani viihdekirjat, jotka veivät lajin selkäytimeen, myöhemmin katsotut romanttiset komediat, vakavampien teosten prose...

March 28, 2019

Huhtikuu on aina ollut lempikuukauteni. Pidän valon yltäkylläisyydestä, veden solinasta, lumen alta paljastuvasta asfaltista ja hiekasta, linnunlaulusta, kesää kohti kulkemisen tunnusta ja sohjossa talsimisesta kumisaappaissa. Talvivaatteet on lupa jättää kaappiin. Jop...

March 16, 2018

Omaelämäkerrallista tekstiä luetaan ratkaisevasti eri tavalla kuin fiktiota. Se kävi minulle nopeasti selväksi julkaistuani ensimmäisen nonfiktioteokseni.

Ennen Keskivaikeaa vuotta olin kirjoittanut kymmenkunta fiktiivistä romaania. Olin ehtinyt tottua siihen,...

February 23, 2018

Mikä erottaa omaelämäkerrallisen teoksen kirjoittamisen päiväkirjan pitämisestä?

Yksinkertainen vastaus kysymykseen on: ajatus lukijasta.

Ei saa miettiä lukijaa liikaa, kirjoittajia tosin usein neuvotaan, ja onhan siihen hyviä syitä. Jos kirjoittaessaan alkaa pelätä, mit...

February 9, 2018

Ajattelin kauan ettei elämäni ole kirjoittamisen arvoista. Että se on liian arkista, ei-dramaattista, epäkiinnostavaa. Minähän vain elän, luen ja kirjoitan. Miksi siitä kannattaisi kertoa? 

Lukiessani muiden omaelämäkerrallisia teoksia ihailin p...

February 1, 2018

Keskivaikean vuoden ilmestyttyä minulta on kysytty tämän tästä, kuinka uskallan kirjoittaa omasta elämästäni. Vastauskin on tarjottu usein valmiina: Olet rohkea. Oletpa sinä rohkea.

Pelkään kuitenkin siinä missä kuka tahansa. Pelkään että joku loukka...

July 24, 2017

Elämä ei ole sitten kun vaan tässä ja nyt. Valistuneen ja viisaan ihmisen elämä ainakin, mikäli on uskominen läsnäolon ja hyvinvoinnin asiantuntijoihin. Harva vaikkapa tunnustaa somessa mielellään, että tässä on menty sitten kun -ajatusten voimalla viimeiset kolme vuot...

July 4, 2017

Jos ihminen ei ole valmis vastaamaan sanoistaan omalla nimellään, hän on yleensä kyseenalaisissa puuhissa. Ehkä siksi minulta kysytään aina joskus, julkaisenko viihdekirjojani Veera Vaahterana, koska häpeän niitä.

En luonut kirjallista alter egoani kuitenkaan...

June 29, 2017

Kun työpaikkana on oma pää, loman pitäminen ei ole aivan helppoa. Aivot eivät tunnetusti reagoi ajatuskieltoihin, ja "Älä mieti työtä" -komento kääntyy alle sekunnissa työn miettimiseksi.

Loma on kuitenkin tarpeen myös tietotyöläiselle ja taiteilijalle. Ilman...

June 22, 2017

Kolme rakastumista kuljettivat minut asumaan ja asettumaan Raaheen. 

Ensin rakastuin mieheen, joka oli täältä lähtöisin. Hänen kauttaan Raahesta tuli minulle todellinen paikka eikä vain satunnainen piste Suomen kartassa. 

Muutamaa vuotta myöhemmin suku, johon olin avioit...

Please reload

February 23, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload