top of page

Valloittavaa viihdettä

Alter egona Veera Vaahtera

 

Viihderomaaneja kirjoittaessani nautin kuvittelemisesta, liioittelemisesta ja koomisen kerronnan mahdollisuuksista, ja kuvaan yhteisöjen ja ihmisten absurdeja piirteitä ironisella otteella. Samalla haluan uudistaa ihmissuhdekirjallisuuden tapaa kuvata naisia ja muita, rakkautta ja maailmaa. Viihteessä on valtavasti voimaa.

Romanttisen komedian lajityyppi ei ole veruke laiskalle ajattelulle, ankeiden asetelmien kritiikittömälle toistamiselle tai löysälle kielelle. Lajityypin tuttu rakenne ja muoto tukevat kuitenkin kirjoittamista – Vaahtera-kirjojen luomisprosessit ovat tyypillisesti ripeitä ja riemullisia.

Näyttökuva 2021-2-25 kello 6.34.41.png

Vaihteeksi vapaalla (Tammi 2o21)

 

Kun sarjaseurustelija opettelee elämään yksin, muutama harha-askel kuulunee asiaan?

Herkullisen samaistuttava hyvän mielen romaani parisuhteen päättymisestä, yksin elämisen sankarillisesta taidosta ja itsensä uudelleen löytämisestä.

 

Unnalla on aina ollut paikka jonkun kainalossa. Jerestä erottuaan hän on ensi kertaa omillaan, ja se sattuu. Parasta eroamisessa on se, ettei sitä tarvitse tehdä uudestaan!

Sinkun arjessa riittää opettelemista vannoutuneelle parisuhdeihmiselle, mutta Unna on päättänyt pärjätä. Jos yksinäinen loppuelämä tuntuukin ajatuksena liian pelottavalta, eikö kuka tahansa aikuinen nainen sentään kykene viettämään hetken itsekseen? Kun kukaan ei ole katsomassa, saa syödä, sisustaa ja somettaa niin kuin tahtoo. Mikä tärkeintä, on kerrankin aikaa käsitellä eron nostattamat tunteet ennen kuin rakkaus vie taas mukanaan.

Vaihteeksi vapaalla kertoo naisen elämän kipeistäkin käänteistä vastustamattoman hauskasti ja lämpimästi.

"Vaikka Vaihteeksi vapaalla on Veera Vaahteran aiempien kirjojen tapaan rentoa ja viihdyttävää luettavaa, se herättää myös pohtimaan." Anna-lehti 34/2021, Kamilla Rajander

https://www.tammi.fi/kirja/veera-vaahtera/vaihteeksi-vapaalla/9789520428174

Näyttökuva 2020-1-31 kello 10.49.49.png

Vedet silmissä (Tammi 2020)

 

Miten naurattaa muita, kun oma elämä itkettää? 

 

Veera Vaahteran romaani Vedet silmissä kertoo koskettavasti menetyksestä, selviytymisestä ja siitä, miten lähellä itku ja nauru ovat joskus toisiaan. 

Stand up -koomikko Jenna Haverinen on oppinut luottamaan elämässä lähinnä itseensä. Vaikea lapsuus on taaksejäänyttä elämää, josta voi lähinnä ammentaa mustaa huumoria keikoille. Mikään ei kai ole niin vakavaa, etteikö sille voisi nauraa? Jennalla on suhde koomikkokollega Osmoon, joka on helposti saatavilla muttei sekaannu Jennan yksityisasioihin.

Kun äkillinen menetys suistaa arjen raiteiltaan, Jenna alkaa nähdä elämän ja ihmiset toisin kuin ennen. Ehkä surun kautta löytyy myös uusi tapa tehdä työtä ja rakastaa?

https://www.tammi.fi/kirja/veera-vaahtera/vedet-silmissa/9789520411336

Sopivasti sekaisin (Tammi 2017)

 

Nainen + 2 lasta + koti-isä + ura = melkoinen soppa. 

Veera Vaahteran romaani Sopivasti sekaisin on hykerryttävän hauska kertomus siitä, mitä tapahtuu, kun tunnollisen naisen mitta tulee täyteen. 

Matleena Riikonen on äiti, vaimo ja kirjastotoimenjohtaja, joka on sietänyt muiden lapsellista käytöstä liian kauan. Enää hän ei aio siivota toisten sotkuja, ei kotona eikä työpaikalla, vaikka puoliso ja alaiset sitä odottaisivat. Hoitovapaalla oleva mies osaa kai itsekin käynnistää pyykinpesukoneen? Eivätkö aikuiset alaiset muka kykene ratkaisemaan pikkukiistojaan ilman että pomo juoksee jatkuvasti erotuomariksi?

 

Hyvää tarkoittava kurinpalautus suistaa elämän kuitenkin kaaokseen, jonka keskeltä tuntuu löytyvän vain yksi pelastuskeino: huomaavainen ja huoliteltu Juhani.

https://www.tammi.fi/kirja/veera-vaahtera/sopivasti-sekaisin/9789513194222

bottom of page